мај 2023.

Милош Радовановић успешан на регионалном такмичењу талентованих ученика

Наша школа већ традиционално бележи успехе на такмичењима талентованих ученика по наставним предметима односно дисциплинима. Ученик трећег разреда Милош Радовановић је и ове године освојио  друго место у укупном пласману на Државном такмичењу талентованих ученика у Врању. Наставна област у којој је био успешан је српски језик, а ментор ученику била је Данијела Радовановић.  Рад који је Милош бранио у другом делу такмичења био је из области фразеологије.  Честитамо ученику и ментору и надамо се да ће бити још ученика који ће се опробати у овом такмичењу и бити подједнако успешни.

април 2023.

Милош Радовановић успешан на регионалном такмичењу талентованих ученика

Ученик Милош Радовановић освојио је друго место на регионалном такмичењу талентованих ученика, које је одржано у Врању 22.4. Ученик се такмичио у области српски језик и пласирао се на републичко такмичење.

Милош Радовановић поново успешан на окружним такмичењима из историје и српског језика

Ученици наше школе годинама уназад остварују одличне резултате из историје и српског језика и књижевности. Наш ученик трећег разреда Милош Радовановић поновио је прошлогодишње успехе на окружним нивоима такмичења из историје и српског језика и језичке културе. Он је у само два дана успео да избори два пласмана на републичко такмичење. Из српског језика и језичке културе освојио је друго место, а из историје треће место. Ово је велики успех пре свега за њега, а онда и нашу школу и предметне наставнике. Честитамо Милошу и желимо му много среће на републичким такмичењима која му предстоје!

март 2023.

Још један успех спортиста наше школе

На општинском такмичењу у малом фудбалу наша мушка екипа освојила је прво место и пласирала се на окружно такмичење, савладавши у финалу екипу Гимназије. Део победничке екипе били су: Вељко Трајковић (III–5), Нинослав Миленковић (III–4), Немања Стојановић (II–1), Данијел Стаменковић (III–4), Коста Сибиновић (I–4), Лазар Цветковић (I–4), Алекса Марковић (I–2), Лука Бранковић (II–3), Вељко Љубеновић (IV–5), Матеја Митровић (I–5), Страхиња Станковић (I–1).

Женска екипа наше школе била је такође веома успешна. Девојчице су на истом такмичењу освојиле друго место. Ову екипу чине: Луна Милошевић (IV–4),Емилија Лепојевић (IV–4), Марија Коцић (IV–4), Маја Богдановић (IV–5), Нађа Величковић (III–5), Анђела Стojковић (II–3), Сандра Спасић (II–3), Сара Цветковић (II–3), Марта Николић (II–3), Уна Цакић (I–4).

Честитамо свим ученицима и њиховим професорима и желимо им много успеха у наставку такмичења!

март 2023.

Успеси наших ученика са такмичeња која су одржана у марту

У суботу 11.3.2023.г. одражано је општинско такмичење из историје и окружно такмичење Књижевна олимпијада. На такмичењу из историје наши учении остварили су резултате вредне хвале. Прво место освојио је Милош Радовановић, ученик III–1, са максималним бројем бодова, а трећe место освојили су ученици: Николина Милић (I–4), Јулија Анђелковић (II–4) и Лука Станковић (II–5). Предметни наставник ученицима је Милена Манојловић. Истог дана одржан је окружни ниво такмичења Књижевна олимпијада у нашој школи, на коме су учествовала 32 ученика средњих стручних  школа и гимназија из Јабланичког округа. На овом такмичењу наша ученица Емилија Љубисављевић (I–1), чији је предметни наставник Сузана Ђорђевић, освојила је прво место. Честитамо свим награђеним ученицима и њиховим менторима и желимо им много успеха на следећем нивоу такмичења!

фебруар 2023.

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

У суботу 11.2.2023. наша школа била је домаћин Општинског такмичења Књижевна олимпијада. На општинском такмичењу из српског језика и језичке културе, које је одржано 25.2. 2023. у Школи за текстил и дизајн, ученик трећег један Милош Радовановић освојио је друго место. Честитамо ученику и предметном наставнику!

Општинско такмичење Књижевна олимпијада

У суботу 11.2.2023. наша школа била је домаћин Општинског такмичења Књижевна олимпијада. На такмичењу је учествовало  укупно 27 ученика из лесковачких средњих школа и лесковачке Гимназије.

Честитамо свима који су се пласирали на следећи ниво такмичења, а посебно нашој ученици Емилији Љубисављевић, ученици првог један, чији је предметни наставник Сузана Ђорђевић, на освојеном другом месту!

maj 2022.

Регионално такмичењe талентованих ученика

Ученици наше школе били су и ове године успешни на Регионалном такмичењу талентованих ученика по наставним предметима, које је одржано 7. 5. у Врању. Ученик III–4 Марко Перуновић освојио је прво место из историје , а ученик II–1 Милош Радовановић освојио је друго место из српског језика. Честитамо Марку и Милошу и желимо им много успеха у Панчеву на државном такмичењу.

април 2022.

Окружна смотра рецитатора

Окружна смотра рецитатора донела је нашој школи још један успех. Милан Митић, ученик IV–5, освојио је треће место. Честитамо Милану на сјајној интерпретацији песме којом је представио нашу школу!

март 2022.

Успех наших ученика на Окружном такмичењу из историје

На Окружном такмичењу из историје наши ученици су и ове године забележили одличне резултате. Јован Рајковић, ученик четвтог пет, освојио је прво место, а Милош Радовановић, ученик другог два —друго место. Обојица су се пласирали за учешће на Републичком такмичењу. Честитамо Јовану и Милошу на сјајним резултатима, као и предметном професору Милени Манојловић и желимо им много среће и успеха на следећем и последњем нивоу овог такмичења.