На овогодишњем конкурсу Министарства правде Републике Србије у оквиру којег се распоређују средства прикупљена по основу опортунитета Економској школи “Ђука Динић” додељено је 960.000 динара за финансирање пројекта “Покретна дигитална учионица” за набавку 16 преносивих рачунара чије коришћење ће значајно побољшати техничку опремљеност школа за извођење наставе јер је употреба савремених ИКТ средстава све заступљенија како код општеобразовних тако и код стручних предмета који се изучавају у образовним профилима Економске школе.

Пројектни тим школе сагледао је потребе наставног процеса као и циљеве дефинисане петогодишњим Развојним планом и сачињен је пројекат који је прихваћен од стране комисије Министарства правде.
Ово је први пут да су школи по овом основу одобрена средства чиме је потврђен рад Пројектног тима и управе школе која се залаже за перманентно унапређивање наставног процеса.
У име школе уговор о реализацији пројекта у Народној скупштини Републике Србије на свечаној додели 10.7.2024. потписала је директорка школе Биљана Ђорђевић док су са стране Министарства просвете и Министарства правде потписнице министарке гђа Славица Ђукић Дејановић и гђа Маја Поповић.
За нашу школу овај пројекат представља велики подстицај и велику обавезу да на сваки начин оправдамо поверење које нам је указано.