Дан школе, 76. по реду, обележен је садржајно богатим и разноврсним програмом у петак 13.9.2024. г. у просторијама Центра за стручно усавршавање у Лесковцу.

У име градоначелника и локалне самоуправе присутним гостима, професорима, ученицима и родитељима обратила се Бранкица Стаменковић, чланица Градског већа, упутила честитке за 76 година рада и постојања наше установе, пожелевши нам  још једну успешну школску годину и истакавши будуће планове инвестирања  у нашу школу уз финансијску подршку из градског буџета у току 2025. г.

Уз жеље за срећан Дан школе, у свом излагању директорка Биљана Ђорђевић нагласила је колико смо поносни на многобројне успехе из претходне школске године, освојена места на такмичењима из стручних и општеобразовних предмета, области спорта, а нарочито се издвајају Еразмус + пројекат и боравак наших ученика у Солуну, као и пројекат  Ученичког парламента Млади ослушкују, те инвестиција за опремање и функционисање тзв. покретне дигиталне учионице након избора на конкурсу Министарства правде, што нас издваја као једину школу у граду која је добила новчана средства за ову намену.

Пригодни програм, сачињен од уметности, беседништва и мини-такмичења, никога није оставио равнодушним!  Фокус је овог пута био на студији случаја, такмичењу пет ученичких екипа, три из наше школе, док су преостале две биле из Власотинца и Пирота. Тимови су у области економије, науке и технологије презентовали своје иновативне идеје, реално одрживе у савременом добу и блиској будућности. Екипе су имале прилику да пред трочланим жиријем представе своје оригиналне визије, али и да прикажу способност излагања, вештину комуникације и сарадње, тимски и такмичарски дух. За победнике (три првопласирана тима) били су обезбеђени и  вредни поклони, захваљујући подршци и спонзорству „Статовца“, нашег пословног партнера.

Школа која се воли свој рођендан прославља 15. септембра, што је уједно и Дан српског јединства, слободе и националне заставе, па свима желимо срећна оба празника!