На основу дописа Министарства просвете од 18.04.2024. године, а на предлог Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду,  у знак  поштовања према трагично прекинутим животима у београдској школи, у Дубони, Малом Орашју и Нишкој Бањи, Економска школа „Ђука Динић“ у Лесковцу, у Недељи сећања и заједништва је организовала и спровела следеће активности:

-У четвртак 25.04.2024. године ученици одељења 1-3 са одељенским старешином Сузаном Стојиљковић организовали су хуманитарну акцију за децу са посебним потребама за дневни боравак „Дуга“ и том приликом им уручили пригодне поклоне.

-У суботу, 27.04.2024. године на велики дечији празник Врбица, организовано је ускршње дружење за све малишане на градском тргу, са бројним креативним и едукативним радионицама. Свој допринос овој манифестацији дали су ученици и  наставници ове школе: Неда Цакић, Биљана Миленковић, Јадранка Петковић, Драгана Крстић, Благица Стојановић, Миодраг Стојановић, Милена Стевановић, Ивана Стојановић и Весна Петровић.

-У периоду од 07.05-10.05.2024. године Ученички парламент, заједно са наставником Весном Младеновић спровео је донаторску  акцију прикупљања новчаних средстава за Азил за псе и мачке. У овој хуманитарној акцији учествовали су наставници и ученици на нивоу целе школе, из свих разреда и одељења. Од прикупљеног новца купљене су грануле за псе и мачке и уручене азилу Дане Делфар и азилу у Жељковцу.

-У уторак, 07.05. 2024. године наставници Горан Миловановић, у одељењу 2-5 и наставник Јелена Момчиловић у одељењу 2-4, одржали су презентацију „Добробит интернета-етика и емпатија“. У оквиру презентације ученици су се подсетили шта је интернет и које су његове добре али и лоше стране, а затим су наведени примери етике и емпатије како на интернету тако и у реалном животу. Презентацију су пратиле фотографије  које су на сликовит начин приказивале горе наведене појмове.

-У среду, 07.05.2024. године , у одељењу 2-1, психолог школе Мирјана Ивковић и наставници Драгана Крстић и Марина Станковић  и у четвртак, 09.05.2024. године, у одељењу 1-5, педагог школе Сања Коцић-Маркакис и наставник Светлана Станковић одржали су радионицу „Осећање заједништва-Реци нешто о мени“. Ученици су имали задатак да за сваког свог друга -другарицу напишу нешто лепо, а затим су папириће са исписаним лепим особинама лепили на хамеру. Читајући оно што су другови писали о њима ученици постају свесни како их други доживљавају,  јачају осећање заједништва и самопоштовања, развијају саосећање кроз неформалну комуникацију са наставницима и стручним сарадником. Ова радионица је важна за ученике који су изопштени и за стварање осећања припадности групи.

– У среду, 8.05.2024. године, у одељењу 3-5, наставник Биљана Жугић  и у петак 10.05.2024. године, у одељењу 3-1, наставник Валентина Ђокић одржале су радионице „Дигитално насиље и санкције“. Радионице су започеле објашњењем наставника о појму и врстама насиља са акцентом на дигитално насиље, узроцима и начинима испољавања као и мерама превенције и казни. По завршетку теоријског дела ученици су уз помоћ хамера, маркера и стикера направили паное на тему дигиталног насиља.

– У петак, 10.05.2024. године  ученици одељења 3-1 су са наставницима Каролином Прокоповић и Мајом Антуновић посетили у ЛКЦ-у изложбу „Пут за југ“ аутора Наташе Дејановић и изложбу студената графичког дизајна.