Корени онога чиме са данас бавим потичу од неговане проактивности из средње школе која је на прави начин усмеравана ка областима које ме истински интересују и ка којима сам одувек гајила склоности. Прави облик нечега што се данас назива занимањем, функцијом или описом посла, сва интересовања и залагања добијају спонтаним током, праћеним великом жељом за самоостваривањем и незаобилазним радом. Захвална сам на свему и свакоме ко је био или је и даље део свега што је завршено, траје или је започето на мом путу.

Аница Маринковић рођена је 7.8.1996. године у Лесковцу. Завршила је основну школу „Светозар Марковић“, а затим средњу Економску школу у родном граду са одличним успехом и Вуковом дипломом. Током средње школе, укључује се у ваннаставне активности и захваљујући подршци наставног кадра, са својим тимом остварује одличне резултате у оквиру Достигнућа младих у Србији. Године 2015. уписује Економски факултет у Нишу и 2019. године завршава основне академске студије са просечном оценом 9,70 одбраном дипломског радa на тему „Мерење перформанси у дигиталном маркетингу“ из предмета Управљање пословним перформансама. Исте године уписује мастер академске студије – модул Маркетинг. Све испите је положила са просечном оценом 10,00. За време студија, активно учествује у раду Студенске Асоцијације Нова, Студентског парламента Економског факултета и Универзитета у Нишу, организујући преко 40 едукативних, хуманитарних, културних и спортских активности. У току студија обављала је следеће функције:

Председник ресора за маркетинг Студентске Асоцијације Нова, потпредседник Студентског парламента Економског факултета и менаџер односа са јавношћу Студентског парламента Универзитета у Нишу. Учесник је бројних националних и међународних такмичења студената. Добитник је награде Фонда за младе таленте града Лесковца. Била је и стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије – Доситеја. По завршетку основних студија, запошљава се на позицији маркетинг

координатора у компанији Deverra Farm, а тренутно је на функцији маркетинг менаџера у компанији Yura Global.