Чланови литерарне секције Економске школе “Ђука Динић” имали су прилику да се у пратњи предметних професорки Сузане Ђорђевић и Биљане Златковић, друже са двема савременим српским песникињама на песничкој радионици организованој у простору ЦСУ Лесковац 20.11.2023. Дружење је организовано у склопу пројекта ХФ фондације “Песници данашњице – глас за сутрашњицу”.

Песникиње Радмила Петровић и Милица Милосављевић упознале су ученике са техникама писања савремене поезије, са тематиком и инспирацијом коју проналазе у сопственом свету и доживљају света, а могли би да је преточе у поетске радове, себе ради и поезије ради. У оквиру радионица песникиње су извеле веома интересантан перформанс и кроз игрице покренуле учеснике на интеракцију.

Ученици су у њиховом наступу могли да уоче елементе новог, другачијег, савременог песничког израза са каквим се не срећу у оквиру обавезног програма школске лектире и да самим тим промене парадигму о поезији која је овештала и незанимљива.
На радионици је учествовало двадесет и троје ученика, чланова литерарне секције и њихов је утисак да су оваква дружења са младим песницима веома мотивишућа, да подстичу на стварање и да охрабрују младе људе да заволе поезију и читање.