Наставнички колектив Економске школе провео је недељу 18.6.2023.  на излету по Централној Србији  обилазећи природне и сакралне знаменитости Ресаве и дружећи се.
Прво одредиште био је манастир посвећен Покрова Свете Богородице Лешје. Ова грађевина својом необичном архитектуром  надахњује све путнике намерникe, пружајући лепоту и утеху.
Затим је пут одвео излетнике до следеће велике светиње манастира Манасија у коме почиваху мошти најпросвећенијег српског владара Деспота Стефана Лазаревића.  Спој архитектуре и природне лепоте овог места немогуће је описати речима. Значај Манасије, њено постојање и трајање вредни су сваког дивљења и путник намерник то свакако осети на овим месту.
Следеће одредиште био је јединствени природни феномен Крупајско врело – природни извор спектакуларне снаге који је још увек у процесу испитивања и за који се верује да је у најдубљој тачки дубљи од 300 метара.
Последње одредиште на излету је био водопад Лисинe,  још један природни феномен од чије лепоте застаје дах.
У дивном амбијенту етно ресторана Лисински рај уприличен је заједнички ручак за излетнике. У одличној атмосфери размењени су утисци о виђеним знаменитостима, а професори су могли да се опусте и уживају у специјалитетима српске националне кухиње.
Овакви догађаји поред едукативних садржаја доприносе јачању колегијалних веза и пријатељства унутар колектива и редован су део активности у нашој школи.