Наша школа 15. септембра ове године обележила је 75 година постојања и рада.Све ове године трудимо се да сачувамо препознатљивост квалитета и да трајемо-заједно са својим ученицима, колегама, социјалним партнерима. Бројне награде су иза нас и биће их још, надамо им се и тежимо свакога дана да оправдамо добар глас који нас свих ових година прати. Имамо исту мисију и у заједништву негујемо толеранцију, креативност, алтруизам и љубав- коју несебично дајемо својим ђацима. Верујемо да је осећају, јер и бивши ђаци стално нам се радо враћају. Зато је наш мото Школа која се воли. У знаку овог  слогана био је и програм којим смо обележили свечане тренутке јубилеја који славимо.

Постојање Економске школе „Ђука Динић”обележило је једну временску епоху и њене токове, али су много већи траг оставили људи који су поникли на овим просторима, похађали ову школу и из њених клупа наставили да даље корачају кроз живот. Овим људима посветили смо један документарни филм који је заузео централно место у нашој академији и око кога смо градили све остало. Наши бивши ученици, данас успешни предузетници, универзитетски професори и пре свега добри људи, наше колеге имали су шта да кажу о свом виђењу школе а могла се чути и покоја добра анегдота тек толико да не заборавимо. Да не заборавимо да је ова школа место у којој се дешавају приче, од којих нека постане и  филмска прича.

Захваљујемо се и колегиницима које су учествовале у стварању ових дивних успомена: Ивани Стојановић, Данијели Синадиновић и Тањи Маринковић.

У поздравном говору директорка  Биљана Ђорђевић се на сцени Народног позоришта захвалила свима који се несебично труде да ова школа остане на добром путу, захвалила се социјалним партнерима и локалној самоуправи на челу са градоначелником Гораном Цветановићем, који се посебно обратио публици, али је велико признање ове године одала и најбољим наставницима и ученицима. Наставници који су похваљени за изузетне успехе остварене са ученицима  и за допринос раду школе су: Данијела Радовановић, професор српског језика и књижевности, Каролина Прокоповић, професор економске групе предмета и Милена Манојловић,професор историје. Награђени и похваљени ученици су Милош Радовановић, ученик четвртог један и Алекса Божић, ученик четвртог три.

Уметнички део програма, као и увек, не можемо да замислимо без наше драмске и музичке секције, са којима су вредно радили Сузана Ђорђевић и Биљана Златковић, професорке српког језика и књижевности, односно Александар Крстић,  професор музичке културе.  Ученици су казивали одабране мисли и стихове чувених филозофа и песника  о знању, животу и љубави. У музичком делу програма наступили  су наш хор и вокална група „Либеро”.

Ове године наша свечана академија требало је да буде један мали времеплов, почели смо сећањем на прошлост којом се поносимо и црно-белим фотографијама, а завршили наступом младих плесачица групе „Авангарда” , у знаку будућности за коју се надамо да ће  бити светла и сјајна, баш као и младост у покрету на сцени Народног позоришта.