Састанак представника Агенције за квалификације Владе Републике Србије са директорком Економске школе ”Ђука Динић” Биљаном Ђорђевић и члановима Тима за осигурање квалитета рада установе и Тима за каријерно вођење и саветовање одржан је 11.4.2024.г.
У име АЗК састанку су присуствовали заменица директора Агенције госпођа Ивана Чворовић Плавшић и руководилац центра за ЈПОА господин Зоран Спасић.

Централна тема састанка односила се на пилотирање Стручног упутства за имплементацију Каријерног вођења и саветовања у средњим школама. Како је то област у којој Економска школа ”Ђука Динић” има вишегодишње искуство и веома развијену праксу за коју је више пута похваљивана на различитим манифестацијама националног нивоа те је стога уврштена у десетак средњих школа у којима ће бити извршено пилотирање Стручног упутства за каријерне практичаре на коме ради АЗК. Била је ово прилика да се детаљније разговара о стандардизацији у области каријерног вођења и саветовања, о компетенцијама и начинима за изградњу компетенција каријерних практичара, о различитим нивоима ове услуге и искуствима са имплементацијом. Заједнички циљ јесте унапређење и даљи развој ове области у школској пракси,а управо би примена Стручног упутства значајно допринела јаснијој имплементацији КВиС.

У другом делу састанка представници школе упознали су се ближе са радом Центра за ЈПОА и могућностима да се у школи акредитује и развије проширена делатност у сфери образовања одраслих за чим постоји интересовање.

Представници обе институције сложили су се да је овакав вид комуникације између школа и установа које на националном нивоу одлучују о креирању образовних политика, веома користан.