Упис у средњу Економску школу „Ђука Динић“ у Лесковцу је успешно спроведен за актуелну школску 2023/2024. годину. Сви расположиви капацитети су попуњени, што указује на велики интерес ученика за уписивање у нашу школу.

Економска школа је за школску 2023/2024. годину расписала конкурс  за 150 ученика, односно за смер економског техничара 60 ученика, за смер правно-пословног техничара 30 ученика и за смер финансијско-рачуноводственог техничара 60 ученика. Према доступним подацима, потребан број бодова за упис у различите смерове је следећи:

  • За смер економског техничара минималан број бодова за упис је 77,23, док  најбоље рангирани ученик има 94,95 бодова
  • За смер правно-пословног техничара, минимални број бодова потребан за упис износи 82,45 а најбоље рангирани ученик има 95,55 бодова
  • За смер финансијско-рачуноводственог техничара, минимални број бодова за упис је 74,76 а најбоље рангиран ученик има 92,60 бодова.

 

Кандидати који су остварили или премашили минималне прагове бодова успешно су уписани у своје жељене смерове. Овај резултат указује на висок ниво конкуренције међу кандидатима, као и на њихову посвећеност и жељу да се образују у областима економије, права и администрације. Исто тако, показује  велико интересовање ученика за образовне програме које школа пружа, као и на њихову мотивацију за постизање добрих резултата.

Честитамо свим ученицима који су уписали нашу школу и желимо им пуно успеха у школовању!