У холу Економске школе “Ђука Динић” ученици и професори прославили су школску славу уз пригодан програм посвећен највећем српском просветитељу и заштитнику наставничке професије.

Овогодишња домаћица славе, професорка Тања Цветковић потрудила се да слава буде обележена достојанствено и онако како доликује кући и школи која држи до правих вредности.
Предвођени професорима српског језика и књизевности Биљаном Златковић и Сузаном Ђорђевић, професором музичке културе Александром Крстићем и професором физичког васпитања Иваном Ђокићем, наши талентовани ученици извели су изврстан музичко сценски програм кроз који су у знаку духовности и учености, дали подсећање на важност Светог Саве за српску школу и српски народ.

Велики број присутних ученика и професора поздравио је надахнуте извођаче.

Присутнима се обратила беседом и директорка школе Биљана Ђорђевић, говорећи о значају Светосавља:

“Наш светитељ над нама бди и води нас правим путем. Светосавље је прави пут и ми треба у сваком тренутку да имамо на уму ко смо, ко су били наши преци и какву су нам славну историју оставили.

Светосавље обједињује све оно најбоље из православне вере. Од Светог Саве знамо колико је важна људскост, мир међу људима, мир међу браћом, скромност и врлина
И ако некад нисмо сигурни јесмо ли на правом путу, одговоре ћемо наћи у записима и делима која су остале од Светога Саве.

У данашњем времену посебна је одговорност на нама који смо одабрали да се бавимо образовањем младих људи. Наш посао је пун изазова. Од нас се много очекује. И од нас и од наших ђака. Али Сава нас је учио да храбро носимо терет који нам је допао, да правим путевима ходамо, да не посустајемо и не одустајемо пред тешкоћама, да не бирамо лакше начине, да не мислило и не чинимо зло другима и да ако смо вођени племенитим циљем сигурно долазимо до успеха.

Наш успех су успеси наших ученика. И садашњих и некадашњих. Сазнање да смо их извели на прави пут, да смо пружали знање, али и разумевање, заштиту, утеху.Каткад је то била рука спаса. Да смо урадили свој посао онако како ваља, да се не постидимо пред заштитником наше професије, пред нашим Светим Савом и да у годинама које долазе славимо поносно нашу славу”.