На стручном скупу организованом у петак 03.11. у Техничкој школи у Власотинцу Канцеларија за дуално образовање и Национални оквир квалификација организовала је  промоцију Националног модела дуалног образовања и оквира квалификација у Републици Србији. Скупу су присуствовали поред представника локалних органа власти, Проф. др Габријела Грујић, в.д. директора Канцеларије за дуално образовање, представници Регионалне привредне коморе, директори и наставници средњих стручних школа и представници привредних друштава која су укључена у модел дуалног образовања. У име наше школе скупу су присуствовали организатори практичне наставе Мирослав Станковић и Бојана Цветановић као и координатор Тима за квалитет рада установе Марина Станковић.

У простору радионица Техничке школе у најпре је положен камен темељац за реконструкцију и доградњу овог објекта, који ће како је планирано, за девет месеци постати један од неколико тренинг центара у Србији, као вид подршке како формалном тако и неформалном образовању, који ће обезбедити савремене ресурсе у погледу опреме и простора како би се произвео квалитетан кадар за нарастајући привредни потенцијал Србије.

Проф. др Габријела Грујић, в.д. директора Канцеларије за дуално образовање, је представила усвојене измене и допуне Закона о дуалном образовању са циљем даљег унапређивања дуалне образовне платформе, као и измене и допуне Закона о Националном оквиру квалификација, које су важан фактор за креирање стандарда квалификација на различитим нивоима НОКС, заснованих на савременим потребама тржишта рада.

Поред тога, своја искуства и постигнућа као и примере добре праксе у имплементацији Закона о дуалном образовању су са присутнима поделити директори, ученици као и представници компанија.