Велики број наших ученика ове године учествовао је на републичким такмичењима, индивидулно или колективно. Већ на првом републичком такмичењу, које је одржно 22. марта у Суботици из предмета Принципи економије ученик четвртог један Милош Радовановић освојио је друго место под менторством Тање Петковић, предметне наставнице. Милош је две недеље касније учествовао и на Републичком такмичењу из пословне економије и том приликом био је шести.

Ученица другог један Емилија Љубисављевић је под менторством Сузане Ђорђевић, професорице српског језика и књижевности,  учестовала  на Републичком такмичењу Књижевна олимпијада, које се традиционално одржава у Сремским Карловцимима.

Наши ученици су у току ове школске године били веома успешни на окружном такмичењу из енглеског језика, када су изборили три пласмана на републичко такмичење. Ученици који су остварили право учешћа на републичком такмичењу су Сергеј Миловановић, ученик I-5, чији је предметни наставник Весна Станковић, Сара Ђорђевић, ученица II-5, под менторством професорке Данијеле Јовановић Алексић  и Милош Радовановић, ученик IV-1, под менторством професорке Лепосаве Рангелов. На републичком такмичењу учествовао је ученик Сергеј Миловановић.

Ученици наше школе и њихови професори физичког васпитања показали су да су веома пожртвовани, о чему сведоче бројни резулатати на спортским републичким такмичењима, односно  Школској олимпијади.

На Републичком такмичењу у одбојци наша женска екипа, коју је предводио професор Владимир Станковић, заузела је седмо место. Екипу су чинили: Јана Филиповић, ученица II-2, Ива Стојановић, ученица III-1, Божица Живковић, ученица IV-1, Николина Милић, ученица II-4, Софија Ђорђевић, ученица IV-4, Христина Јовић, ученица IV-4, Мила Тошић, ученица I-4, Мила Пешић I-4, Сара Стошић III-3 и Марија Шуковић, ученица III-5. Школска олимпијада одржана је у Новом Саду. Уз одбојкашице, које су марта одиграле завршни турнир, учествовало је још петоро ученика. Најпре су наступили стрелци 27. 5: Стефан Митић, ученик I-2, заузео је 52. место, док је Илија Станковић заузео 64. место од 70 такмичара.

На атлетском такмичењу наступио је Лазар Цветковић, ученик II-2, у дисциплин 100 метара спринт и заузео 13. место од 16 такмичара. Пливачи су наступили сутрадан, 29. маја. Андреа Станковић, ученица II-2, заузела је пето место у трци на 100 метара слободним стилом, што је наш најбољи резултат у пливању, док је Петар Ганић, ученик II-4, изборио осми пласман у дисциплини 100 метара леђно. Професор Саша Коцић је био задужен за подршку стрелцима и пливачима, док је професор Иван Ђокић испратио атлетичара.

Честитамо свим учесницима који су се пласирали на републички ниво такмичења и који су учестовали на такмичењима и желимо их да у будућности буду још успешнији!Они су наш понос јер истрајношћу и залагањима показују не само одговоран однос према школи већ и развијену свест о здравим стиловима  живота, као и амбицију да се кроз ваннаставне активности које школа организује оствари пун интелектулани, креативни и спортски потенцијал. Професори, упосленици и управа школа биће, као и до сада, њихова подршка!