У оквиру пилот пројекта “Јачање социјалног дијалога у образовању на локалном нивоу” која је у организацији Конзорцијума који чине Европски комитет синдиката образовања ETUCE, Норвешки синдикат образовања UEN и Синдикат образовања Србије, у Београду је одржана завршна конференција којој су присуствовали и Биљана Ђорђевић, директорка Економске школе “Ђука Динић ” и председник синдикалне организације у школи Горан Миловановић.

Циљ пројекта јесте да се кроз низ активности промовише социјални дијалог у образовању и боља сарадња међу социјалним партнерима.

Град Лесковац је поред Пожаревца и Суботице истакнут као пример добре праксе и одговорне локалне самоуправе која води рачуна о образовним установама и редовно извршава све предвиђене обавезе према школству.

Након поздравне речи организатора, скупу се обратио и министар просвете,  господин Бранко Ружић као и представници иностраних партнера на пројекту.

Конструктивна дискусија уобличена је кроз сет препорука које би требало да допринесу јачању социјалног дијалога и бољем положају просветних радника.