На Високој пословној школи у Лесковцу одржана је Јавна расправа у вези са изменама Закона који регулише област Дуалног образовања.

О значају овог сегмента образовања и новим законским решењима која би требало да унапреде дуално образовање на средњошколском образовању говорили су министар просвете господин Бранко Ружић и директорка Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Др Габријела Грујић са својим тимом.

Јавну расправу је отворио, у име града домаћина, градоначелник Лесковца господин Горан Цветановић.

Догађају је присуствовао велики број представника образовних институција и представници Школске управе Лесковац, представници послодаваца и привреде као и други заинтересовани чиниоци.

Економску школу “Ђука Динић” представљале су директорка Биљана Ђорђевић и професорка Економске групе предмета Весна Младеновић. У расправи је покренуто питање имплементације дуалног образовања на подручју рада Економија, право И администрација што до сада није био случај.

Директорка Канцеларије за дуално образовање подржала је иницијативу наше школе и истакла да би профил рачуновође могао да се нађе међу десет нових образовних профила који су планирани кроз пилот програме у наредном периоду.