Ђурђица Станковић рођена је 1995. године у Лесковцу. Основну школу „Коста Стаменковић” завршила је као носилац „Вукове дипломе”. Средњу економску школу „Ђука Динић”, смер финансијски администратор, завршила је 2014. године. Основне студије међународне политике уписала је 2014. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. На модулу Европске интеграције дипломирала је 2018. године с просечном оценом 9,81. Исте године уписала је мастер студије политикологије, модул Еколошка политика. Звање мастер политиколошкиње с просечном оценом 10,00 стекла је обраном мастер рада под називом „Од деструктивне линеарне економије ка кружној економији” у септембру 2020. године. Од октобра 2021. године студенткиња је докторских академских студија политикологије на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Завршивши све испите на докторским академским студијама са просечном оценом 10,00, у септембру 2024. године пријављује тему своје докторске дисертације под називом: „Примена теорије Алфреда Тејера Махана према Јужном кинеском мору у постхладноратовском периоду”.

За време студија била је добитница бројних награда и стипендија, од којих су најзначајније: стипендија Министарства просвете, науке и технолошког развоја, стипендија Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта, награда „Др Данило Ж. Марковић”, као и стипендија Канцеларије за младе Града Лесковца.

Практично искуство из области међународних односа и европских интеграција стекла у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, у Сектору за међународну сарадњу и европске интеграције, где је била запослена од 2018. до 2020. године. Била је члан Посебне радне групе за кружну економију која је усвојила еx-анте Извештај о имплементацији кружне економије у Републици Србији.

Од 2022. године запослена је у Институту друштвених наука, Институту од националног значаја за Републику Србију, у Центру за политиколошка истраживања и истраживања јавног мњења. Њена поља експертизе обухватају међународне односе, регион Источне Азије са посебним освртом на НР Кину, као и политичку и кружну економију.

Као ауторка и коауторка, објавила је бројне научне радове у домаћим и страним часописима који су на светски признатој СЦИ листи. Учествовала је на многим међународним конференцијама и научним скуповима, а такође је била и у организационом тиму тих догађаја. Поред научноистраживачког рада активно пише и за Медија Центар Београд, као колумнисткиња.

Течно говори енглески језик и има основно знање немачког језика.

Верена је.