Ширење пројекта „Бенефити усклађивања пословања са Европским стандардима”, који финансира Европска унија се наставља у Скопљу. Учесници пројекта Ива Стојановић, Александра Пешић и Николија Стефановић заједно са наставницима у пратњи Иваном Станојевић, Каролином Прокоповић и директорком школе Биљаном Ђорђевић посетили су средњу школу „Владо Тасевски” у Скопљу у периоду од 19.09 до 20.09.2024 године. Ученицима и професорима те школе представљен је пројекат, његови циљеви, исходи, начин њиховог остваривања кроз стручну праксу у грчким предузећима. Учесници пројекта су кроз филм и сопствена искуства дочарали њихов боравак у Солуну, све компетенције које су стекли као и незаборавно дружење са вршњацима из других земаља.

У пријатној атмосфери школе домаћина потписан је меморандум о сарадњи двеју школа. Разговарали смо о могућностима прекограничне сарадње земаља Западног Балкана кроз нове пројекте Европске уније.

Поподневне часове смо искористили за културно-историјско обиласке града Скопља и посету спомен куће Мајке Терезе.

Следећег дана, интересантна је била посета, Европској кући у Скопљу. Ученици су имали прилике да се упознају са активностима центра који је усмерен на јачању улоге младих људи. Унутрашњи простор Европске куће је тако дизајниран да служи као место за подстицање инспиративне дебате, критичког мишљења и генерисање нових идеја.

Посета Скопљу је била успешна и усмерена ка јачању међународне сарадње и даљој интернационализацији школе.