Пројекат “Културна Дипломатија и Млади- Мост Развоја Бугарско-Српских Односа” се показао као изузетно успешан у остваривању својих циљева, а Економска школа „Ђука Динић“  је поносно допринела овом процесу. Ова иницијатива нас подсећа да млади имају кључну улогу у изградњи мостова међу народима и промоцији међународног разумевања.

Догађај који је одржан 28. септембра представљао је важан корак у јачању веза између Бугарске и Србије, с посебним фокусом на образовању и култури. Економска школа се поноси што је имала прилику да буде део овог инспиративног пројекта и да подели своје искуство као пример добре праксе.

Нашу школу представила је директорка школе, Биљана Ђорђевић, која је имала  привилегију и част да буде део Округлог стола “Културна дипломатија и млади – мост развоја бугарско-српских односа”. Овај престижни догађај окупио је бројне угледне госте, укључујући министра за питања националних мањина у влади Републике Србије, г. Томислава Жигманова, помоћницу министра за туризам и омладину, гђу Ивану Антонијевић, Његову Екселенцију амбасадора Бугарске, г. Петка Дојкова, и друге истакнуте учеснике.

Учествовање на овом догађају било је не само част, већ прилика и обавеза да представимо нашу установу у најбољем светлу. Економска школа има дубоко укорењено разумевање важности културне дипломатије и сарадње међу младима. Наша школа се поноси својим доприносом јачању веза између два народа кроз размену знања и искустава.

Пројектовање мостова између Бугарске и Србије кроз образовање и културу остаје приоритет школе. Наставићемо да подржавамо иницијативе као што је бугарско-српски центар из Врања и радимо на промоцији међународног разумевања кроз активну улогу младих. Хвала свима који су подржали ову изванредну иницијативу, а ми ћемо наставити да будемо предани промоцији културне дипломатије и јачању веза међу народима.