Мали је број људи који се може похвалити да је имао привилегију да обиђе једну од најважнијих законодавних институција у Републици Србији. Ипак, члановима Ученичког парламента Економске школе „Ђука Динић“ у Лесковцу та привилегија пружена је још као средњошколцима. На иницијативу председника Ученичког парламента Марка Перуновића, а у сарадњи са координатором Канцеларије за младе града Лесковца у петак 10.03.2023. године, уз помоћ и залагање локалне самоуправе, 20 ученика наше школе добило је прилику да се упозна са историјом, али уједно и ентеријером Народне скупштине Републике Србије.
Највећи утисак на ученике свакако оставила је велика сала Народне скупштине. Наши ученици су на најбољи могући начин репрезентовали школу, показујући познавање историје, али и разумевање рада ове институције. Наравно, њиховом разумевању и интересовању у великој мери допринели су часови историје и права.

Поред званичног обиласка, на захтев ученика, у обилазак је додата и посета Посланичком клубу, односно канцеларијама које народни посланици користе за припрему за седнице Народне скупштине. Ипак, на наше ученике највећи утисак оставила је библиотека Народне скупштине. Ученици су били очарани ентеријером, али и самом литературом која им је приказана, док су највеће интересовање показали управо за ориганални примерак Сретењског устава из 1835. године.

Врлине наших ученика се управо огледају у томе што увек успеју да споје лепо и корисно, те су после обиласка Народне скупштине одлучили да се упознају са осталим културним, друштвеним и историјским знаменитостима града Београда, свако по својим интересовањима.
Верујемо да ће се путовања попут оваквог понављати, будући да Ученички парламент и његово руководство имају изузетно добру сарадњу са Канцеларијом за младе града Лесковца, као и осталим институцијама локалне самоуправе, које раде у интересу младих.