Уочи овогодишње климатске конференције која се одржава у Египту (COP 27), ученици трећег разреда наше школе су у друштву својих предметних наставника Бојане Цветановић, Мирослава Станковића и Миодрага Стојановића, у  четвртак 3. новембра 2022. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању, присуствовали  предавању „Кратки водич кроз климатске промене“.

Предавање је водио проф. др Владимир Ђурђевић са Института за метеорологију Физичког факултета Универзитета у Београду и на почетку предавања укратко упознао ученике са самом професијом метеоролога и изазовима које ова професија носи са собом.

Предавање „Кратки водич кроз климатске промене“ је  део Годишњег програма Научног клуба Лесковац и организовано је са циљем да се развија свест о значају очувања животне средине,као и да се  учесници информишу о  последицама које носе убрзане климатске промене. Ова тема је била веома инспиративна за наше ученике трећег разреда, који су после предавања освестили проблем на који се већ годинама упозорава.